Alpecin-Deceuninck-renner Robert Stannard geschorst op basis van 5 (!) jaar oude dopingtest

Merkwaardig nieuws van de UCI over de Australiër Robert Stannard. Hij is (voorlopig) geschorst en volgens zijn team is dat op basis van een heel oude test.

CritŽrium du DauphinŽ 2023 stage 6

Na het Tramadol-geval van de Fransman Alex Baudin van AG2R Citroën is er nog meer dopinggerelateerd nieuws in de wielerwereld. Ditmaal betreft het de 24-jarige Australiër Robert Stannard, die een voorlopige schorsing aan z'n broek heeft gekregen van de UCI.

Hij kreeg die voorlopige schorsing vanwege 'het gebruik van verboden methodes of verboden middelen', zo valt te lezen in het rapport van de UCI. Zijn ploeg Alpecin-Deceuninck meldt op Twitter dat het om een oud geval gaat. Een heel oud geval.

Ze schrijven: "We hebben te horen gekregen dat de UCI ervan overtuigd is dat Robert Stannard in 2018 en 2019 het antidopingreglement heeft overtreden. Stannard staat sinds 1 januari 2022 bij ons onder contract. Dat was een tweejarig contract dat aan het einde van dit seizoen afloopt."

"In deze specifieke zaak gaat het dus om zaken die zich in 2018 en 2019 afspeelden, meer dan vier jaar eerder voor hij bij ons onder contract kwam. We respecteren de beslissing van de UCI en conformeren ons daaraan. Wij zullen ons nader informeren bij de renner, zijn management en de UCI."

Stannard reed in de tijd waarover de overtredingen gaan voor Mitchelton-Scott, het huidige Jayco-AlUla.

Nieuws
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2023