Belgische bondscoach: 'Ik hoop dat deze tweede plaats niet moeilijk is voor Van Aert'

De Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout was na afloop van het WK de eerste om zijn meerdere te erkennen in Mathieu van der Poel. Hij hoopt vooral dat de zoveelste zilveren medaille niet blijft hangen bij Wout van Aert. De Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout was na afloop van het WK een tevreden man met de zilveren medaille van Wout van Aert.

UCI World Championships Cycling 2023 men elite

De keuzeheer van de blauwe brigade was na afloop van het WK de eerste om zijn meerdere te erkennen in Mathieu van der Poel. Hij hoopt vooral dat de zoveelste zilveren medaille niet blijft hangen bij Wout van Aert.

Vanthourenhout zei voor de camera van Sporza: "Ik hoop niet dat deze zilveren medaille moeilijk is voor Wout van Aert. Ik snap dat het voor veel mensen weer zilver is en weer na Mathieu, maar ik vind het bewonderenswaardig hoe hij blijft knokken voor die tweede plaats. Als je het moet afleggen tegen Mathieu, is dat geen schande. Hij mag nog altijd fier zijn over zijn prestatie."

De Belgische bondscoach vond dit WK een van de meest enerverende uit de recente geschiedenis. "Het niveau van deze koers lag gigantisch hoog. De beste heeft gewonnen. Overduidelijk. Dit kampioenschap zal sowieso bijblijven. En het podium is fenomenaal."

Wereldkampioenschap
  • Glasgow - Scotland - cycling - Wout Van Aert (BEL / Team Jumbo-Visma) - Van Der Poel Mathieu (Ned) pictured during the 2023 UCI World Championships Cycling 2023 elite men in Glasgow, United Kingdom - Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos Ā© 2023