📸 Zo ziet een loodzwaar WK eruit: Bettiol na finish helemaal uitgewoond languit op de grond

De foto die je hieronder ziet, vat wat ons betreft de zwaarte van het WK perfect samen. Lood- en loodzwaar was het in Glasgow!

UCI World Championships Cycling 2023 men elite

Wat zagen we een knotsgek WK op de weg gisteren. In Nederland zijn we natuurlijk in totale euforie na de schitterende zege van Mathieu van der Poel, waardoor het misschien een beetje naar achtergrond verdwijnt hoe zwaar het was in Glasgow.

Gelukkig hebben we de foto's nog, is dan een gevleugelde uitspraak. En die van Alberto Bettiol springt er wat ons betreft dan echt uit. De Italiaan reed lang in z'n eentje voorop, maar zag toen plotseling een wit-oranje bliksemflits langs zich komen op een klimmetje: Mathieu van der Poel.

Uiteraard kon Bettiol niet meer volgen. Hij zat al helemaal stuk en dat was na de streep goed te zien aan onderstaande plaat. Als een zeester ligt hij, nog half op z'n fiets, helemaal uitgeteld op het Schotse asfalt. Even van de wereld, in z'n eigen wereld. Een beeld dat alles zegt. Heren profs, bedankt!

Alberto Bettiol eindigde nadat hij door het achtervolgende groepje met Mathieu van der Poel, Wout van Aert, tedej Pogacar en Mads Pedersen werd bijgehaald nog net in de top 10. Op 4 minuten en 3 seconden finishte de Toscaan namelijk precies als tiende.

Pelotonpraat
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023