🎥 Unieke beelden: zo beleefde Mathieu van der Poel zijn eerste 45 seconden als wereldkampioen

Onderstaande beelden laten u meegenieten van hoe Mathieu van der Poel en zijn entourage de eerste hectische momenten beleefden!

UCI World Championships Cycling 2023 men elite

Voor wie zondag onder een steen geleefd heeft: Mathieu van der Poel kroonde zich in Glasgow voor het eerst in zijn carrière tot wereldkampioen op de weg! Als het nog niet helemaal doordringt, dan zullen onderstaande beelden daarbij zeker helpen.

Iemand heeft namelijk mooi op beeld vastgelegd hoe Van der Poel zijn eerste 45 seconden als kersvers wereldkampioen beleefde. En dat ging er behoorlijk hectisch aan toe. Van der Poel ging zich eerst op de grond zetten (met gescheurde kledij en bebloede knie!). Daarna volgde een momentje van ongeloof en moest hij even bekomen van wat hij zonet gepresteerd heeft.

Rond hem had een menigte met pers en entourage zich verzameld en op de achtergrond roepen fans hem vanalles toe. Vervolgens schudde hij wat handjes, waarna hij zich weer rechtzette. De beelden:

Van der Poel is nu gelijktijdig wereldkampioen in het veld én op de weg! Het zilver was op beide WK's trouwens voor Wout van Aert. Over vijf dagen kan Van der Poel nog meer geschiedenis schrijven, want op 12 augustus neemt hij deel aan het WK mountainbike. Al schat hij zijn kansen wel zeer laag in.

"Het is van Livigno vorig jaar dat ik nog op de mountainbike heb gezeten", zei hij aan Het Nieuwsblad. "Wereldkampioen worden is ook niet mijn grootste doelstelling. Ik wil gewoon via een goed resultaat een plaats afdwingen voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs."

De Francaise Pauline Ferrand-Prévot is tot dusver de enige die er in slaagde om simultaan in de drie wielerdisciplines wereldkampioen te worden.

Pelotonpraat
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023