Nog een WK erbij! Mathieu van der Poel rijdt donderdagavond WK short track

Mathieu van der Poel rijdt in Glasgow geen twee, maar drie WK's! Donderdagavond doet hij een gooi naar de wereldtitel in de Cross-Country Short Track

WC mountainbike in Nove Mesto 2021

Mathieu van der Poel kan straks een unieke trilogie voltooien. Als hij zaterdag wereldkampioen mountainbike wordt, is hij immers gelijktijdig wereldkampioen op de weg, in het veld én in het mountainbiken. De Française Pauline Ferrand-Prévot is tot dusver de enige die daar in slaagde.

Donderdagavond doet hij er zelfs nog een schepje bovenop. Van der Poel zal normaal gezien deelnemen aan het WK short track. De KNWU laat weten dat hij een definitieve knoop nog moet doorhakken.

Cross-Country Short Track (XCC) is een kortere versie van de Cross-Country Olympic (XCO) wedstrijd. Het duurt slechts 20 minuutjes en gaat over minder uitdagend/technisch terrein. In de wereldbekerwedstrijden bepaalt de uitslag in de short track race de startvolgorde in de Cross-Country Olympic wedstrijd. Op dit WK staan beide onderdelen echter los van elkaar.

Als Van der Poel effectief deelneem, maakt hij overigens een grote kans op de wereldtitel. In het verleden was hij namelijk heel succesvol in dit onderdeel. Zijn laatste zeven short track wereldbekerwedstrijden wist hij allemaal te winnen. Afspraak donderdagavond om 18.45 uur!

Nieuws
  • Photo Marketa Navratilova/Cor Vos © 2021