Van Aert: 'Na al die zilveren medailles wil ik nu die regenboogtrui eens pakken'

Na de zilveren medaille in de wegrit heeft Wout van Aert zijn zinnen duidelijk op het WK tijdrijden gezet. Daarvoor zal hij vandaag wel moeten afrekenen met landgenoot Remco Evenepoel.

UCI World Championships Cycling 2023 ITT Training

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Filippo Ganna heeft Van Aert iets minder tijd gehad om zich goed en wel voor te bereiden op dit tijdritkampioenschap.  "De wegrit afgelopen zondag heeft er natuurlijk stevig ingehakt", zegt Van Aert tegen de NOS. "Ik was zeker niet fris toen ik maandag opstond. Maar we zijn ondertussen een paar dagen verder. Gelukkig zijn we getraind om goed te herstellen. Ons lichaam is het gewoon om te fietsen, dus ik heb maandag toch twee uurtjes gefietst om in gang te blijven. Het gevaar bestaat dat je een beetje stilvalt, te veel rust neemt. Die balans moet je zoeken."

Van Aert is inmiddels wel een beetje klaar met al die zilveren medalles op WK's en Olympische Spelen. Vandaag telt er maar één kleur: goud. "Tuurlijk, ik start om te winnen. Ik heb al twee zilveren medailles in de tijdrit. Ik ben hier om die trui een keer te pakken. Ik denk dat dat ook binnen mijn mogelijkheden ligt. En daar wil ik voor gaan."

Wereldkampioenschap
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos Ā© 2023