🎥 Demi Vollering omhelsde Lotte Kopecky direct na finish en had lieve woorden voor haar

Voor wie nog steeds twijfelt over de band tussen Demi Vollering en Lotte Kopecky: deze beelden zeggen genoeg!

UCI World Championships Cycling 2023 women

Na de wat vreemd verlopen finale van Strade Bianche in maart was er het nodige te doen over de band tussen SD Worx-kopvrouwen Demi Vollering en Lotte Kopecky. De eerste zou de laatste zelfs 'kutwijf' genoemd hebben.

Dat ontkende Vollering direct; dat woord ging over de Amerikaanse Kristin Faulkner die haar in de laatste klim bijna de hekken in reed. Maar toch bleven velen twijfelen aan de band tussen de twee.

Wat er precies is Strade Bianche gebeurde en of ze elkaar toen daadwerkelijk even niet konden luchten of zien - komt ook voor in vriendschappen natuurlijk.. - daar doen we geen uitspraken.

Maar na het door Lotte Kopecky gewonnen WK van gisteren, waarin Demi Vollering tweede werd, kunnen we in ieder geval schrijven dat ze het elkaar óók gunnen. Vollering was er als eerste bij om Kopecky te omhelzen na de finish en dat deed ze heel gemeend, met lieve woorden erbij. Mooie beelden!

Kopecky bezegelde met het WK een fantastisch seizoen waarin ze onder andere de Ronde van Vlaanderen won, zeer verrassend tweede werd in de Tour de France Femmes (en het groen en een rit pakte) en naast haar wegtitel ook nog twee baantitels meenam uit Glasgow. Ook Vollering is natuurlijk aan een boerenjaar bezig; ze won de Tour, L-B-L, de Amsterl en nog veel meer.

Achtergrond
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023