🎥 Wout van Aert wint Houffa Gravel met 9 (!) minuten voorsprong: 'Blij dat ploeg mij hierin steunt'

Wout van Aert heeft zijn allereerste gravelkoers op overtuigende wijze gewonnen en plaatst zich zo voor het WK Gravel in Veneto.

Wout van Aert nam vandaag in Houffalize, in de Belgische Ardennen, deel aan zijn allereerste gravelkoers. Hij ging al vroeg in de wedstrijd in z'n ééntje voorop rijden en maakte er zo een lange solo van. Na 110 kilometer bereikte hij als eerste de finish.

Trainingsmakker en veldrijder Daan Soete finishte tweede en kwam pas 9 minuten later binnen. De Duitser Paul Voss werd derde. Van Aert plaatste zich met zijn zege meteen ook voor het WK gravel, dat op 8 oktober plaatsvindt in het Italiaanse Veneto. Hij is ook effectief van plan om een gooi te doen naar de wereldtitel. (Lees verder onder de video)Voor de camera van VTM nieuws deed Van Aert zijn verhaal. "Ik ben redelijk hard gestart en het ging meteen bergop. Als je alleen rijdt, is het comfortabeler om je eigen lijnen en je eigen ritme te kunnen kiezen. Ik ben blij dat de ploeg mij ook ondersteunt in deze discipline.”

“Het zijn natuurlijk veel tegenstanders waar ik nooit tegen gekoerst heb en die het gewoon zijn om zo’n races te rijden. Maar uiteraard had ik wel verwacht vooraan mee te doen en had ik gehoopt om te kunnen winnen. Maar dat ik met zo’n kloof ging winnen, had ik niet verwacht.”

Nieuws
  • Foto: Instagram/ucigravelworldseries