Collega Theuns over Marijn van den Berg: 'Als je zo een bocht instuurt, vraag je om problemen'

Edward Theuns heeft kritiek op onze jonge landgenoot Marijn van den Berg, die gisteren vlak voor de streep ten val kwam in de Vuelta.

Vuelta Espana 2023 - Stage-4

Marijn van den Berg positioneerde zich perfect en zat in uitstekende positie om gisteren mee te sprinten voor de dagzege in de Vuelta. En toen kwam die laatste bocht. De 24-jarige rappe man van EF Education-EasyPost ging er in eerste positie in, maar gleed onderuit.

Weg was zijn kans op de ritzege. Het kwam hem bovendien na afloop op wat kritiek te staan van collega-sprinter Edward Theuns van Lidl-Trek. De ervaren Belg zag het gebeuren en was niet verrast. "Als je zo een bocht instuurt, vraag je om problemen", zei hij tegen Sporza.

Theuns denkt dat Van den Berg zijn huiswerk niet heeft gedaan, zoals hij dat zelf wel deed voor de etappe. "Ik had het parcours op voorhand goed gecheckt op Google Earth en ik dacht al dat ze die bocht daar zouden onderschatten. Dus heb ik mijn kennis gebruikt om de binnenkant te pakken en zo de mogelijke valpartijen te vermijden."

Hieronder kun je de bewuste bocht met val van Van den Berg nog eens zien.

Uiteindelijk won een sterke Kaden Groves de etappe voor de Argentijn Juan Sebatsian Molano. Edward Theuns werd derde. Marijn van den Berg is bezig aan zijn doorbraakseizoen. Het broertje van Lars van den Berg, die prof is bij Groupama-FDJ, won onlangs een rit in de Ronde van Polen, een WorldTour-koers.

Vuelta a España
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023