Marco Brenner verandert zonder medeweten van dsm-firmenich van fietspositie, kost hem Vuelta-selectie

Marco Brenner was de grote afwezige in de Vuelta-selectie van Team dsm-firmenich, en nu blijkt zijn forfait een duidelijke reden te hebben.

Tour of Denmark 2023 - stage 3

Brenner heeft namelijk zonder medeweten van de ploeg zijn fietspositie aangepast en dat viel niet in goede aarden bij de ploegleiding. De Duitser veranderde van positie omdat hij door zijn fietshouding irritatie kreeg in zijn heupen en benen. Die problemen zijn ontstaan bij een valpartij eerder in zijn loopbaan.

Sindsdien gaat het beter, maar aan de andere kant kostte de nieuwe fietspositie wel zijn Vuelta-selectie. Bij Team dsm-firmenich mag je dat immers niet veranderen zonder toestemming van de ploeg. "Ik ben teleurgesteld", vertelt Brenner tegen de Augsburger Allgemeine. "Maar ik kan het wel enigszins begrijpen. De ploeg heeft nu eenmaal bepaalde principes en daar moet alles voor wijken."

"Alleen: ik begrijp dan weer niet waarom er geen alternatief programma voor mij is samengesteld. Ik mocht als Duitse renner niet eens meedoen aan de Deutschland Tour, in tegenstelling tot twee renners van de opleidingsploeg. Daar ben ik wel écht teleurgesteld over. Mijn contract loopt tot eind 2024. We moeten er nu voor zorgen dat mijn management een goede oplossing kan vinden met de ploegleiding. Alles is mogelijk."

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023