Thymen Arensman uit Vuelta na zware valpartij in sprintvoorbereiding

Slecht nieuws voor Thymen Arensman: de Nederlandse klassementshoop heeft de Vuelta moeten verlaten na een zware val in de zevende etappe.

Vuelta Espana 2023 - stage 3

In de sprintvoorbereiding van de zevende rit tikte iemand van Alpecin-Deceuninck het wiel van zijn teamgenoot aan. Aangezien zij Kaden Groves in goede positie wilden brengen, zaten ze vrij ver van voren in het peloton. Het leverde een flinke valpartij op met Thymen Arensman als grootste slachtoffer.

De Nederlander van INEOS Grenadiers lag op zijn buik, bewoog wel, maar was te zwaar gehavend om zijn weg te vervolgen. Hij werd uiteindelijk met een nekbrace afgevoerd en naar het ziekenhuis gebracht. Voor INEOS Grenadiers is het nog geen gelukkige Vuelta, want in de ploegentijdrit verloren ze ook Laurens De Plus al. De Belg brak zijn heup bij een valpartij.

Arensman kende in de twee bergetappes niet zijn allerbeste dagen, maar hij staat erom bekend om juist in de derde week minder slecht te worden. Daar wilde hij dan ook toeslaan, maar dat gaat dus niet lukken. Arensman stond voor deze etappe 24ste in het algemeen klassement.

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023