📸 Vuelta blijft vervloekt: niet landen in Valladolid vanwege noodweer, met bus pas 3 uur 's nachts in hotel

Jetse Bol laat zien dat na alle chaos in de etappes ook de transfer zeker niet van een leien dakje ging. Hij en Thomas de Gendt kunnen er nog grappen over maken...

Het lijkt alsof er een vloek op deze Vuelta rust. Wat hebben we al niet allemaal meegemaakt. Een ploegentijdrit in het halfdonker vanwege slecht weer in Barcelona, een dag later zelfs de hele dag regen en spekgladde wegen in diezelfde stad. Gisteren nog gedoe met modder op de slotklim nadat het er regende.

Er blijft de renners en de organisatie van de Vuelta weinig bespaard. En zelfs op de rustdag - of in aanloop daarnaartoe - gaat het mis. Jetse Bol twittert namelijk dat het peloton, of in ieder geval een deel daarvan, niet in Valladolid kon landen vanwege noodweer.

Ze moesten voet aan de grond zitten in Madrid en vervolgens verder met de bus. Toch weer een ritje van zo'n 200 kilometer in plaats van meteen in het hotel zijn. Bol zegt dat ze niet voor 3.00 uur op bed zullen liggen. Hij vraagt de dopingcontroleurs om clementie.

Grappende Bol en De Gendt ondanks alles

Het moet allemaal geen pretje zijn als je net een zware dag op de fiets hebt gehad en dan ook nog hiermee te maken krijgt, maar Bol kan er de humor nog wel van inzien. "Eerst in de vroege vlucht en nu in de bus... het kan verkeren", schrijft hij nog. Ook Thomas De Gendt reageert met humor. Hij grapt over het ironische feit dat ze nu al in Madrid, eindplaats van de Vuelta zijn.

Een gelukje voor de renners die niet voor het klassement rijden: morgen hebben ze nog een half rustdagje. Dan staat er namelijk een tijdrit op het programma en dat betekent dat degenen zonder klassementsambities niet voluit hoeven te gaan. De tijdrit heeft een lengte van 25,8 kilometer, is bijna helemaal vlak en start en finisht in Valladolid. Morgen is het droog en lekker weer in Valladolid.

Vuelta a España
  • Beeld: Twitter Jetse Bol