Evenepoel als 148e over de streep: 'Ik wilde Jumbo-Visma tonen dat ik niet gelogen heb'

Remco Evenepoel hield vandaag een snipperdagje om duidelijkheid te scheppen over zijn doel in deze Vuelta.

Vuelta Espana 2023 - Stage-15

Na een hele dag op en neer gaan op een golvend parkoers, lag de finish van de 16e etappe in de Ronde van Spanje op een klim van tweede categorie. Helemaal op maat van Remco Evenepoel dus. Toch kwam de bollentrui pas als 148e over de streep gebold, op 14'16" van ritwinnaar Jonas Vingegaard.

Evenepoel kondigde voor de etappe al aan dat hij het in de finale ging laten lopen. En hij hield woord. Enkel Lewis Askey (Groupama-FDJ) en de gevallen Luis León Sánchez (Astana Qazaqstan) kwamen nog later binnen. "Ik deed het rustiger aan omdat ik aan Jumbo-Visma wilde tonen dat ik niet gelogen heb over het feit dat ik geen klassementsambities meer heb", legt Evenepoel uit aan Het Nieuwsblad.

Tijdens de etappe van zondag lieten Jonas Vingegaard, Sepp Kuss en Primoz Roglic hem namelijk niet zomaar meeglippen in de vroege vlucht, omdat ze bang waren dat Evenepoel veel tijd zou terug pakken. Daar hoeven ze nu geen schrik meer voor te hebben, want Evenepoel staat na zijn snipperdag 15e op 29'33" van leider Sepp Kuss.

Ritten en bollen

Over zijn ambities in het verdere verloop van de Vuelta is Evenepoel duidelijk. Hij wil nog zoveel mogelijk ritten winnen en de bollentrui mee naar huis nemen. Glipt hij morgen in de zware bergetappe naar de Angliru opnieuw mee in de vroege vlucht?

"Meegaan in ontsnappingen gaat meer over het verdedigen van de bergtrui en als ik een kans ruik op een nieuwe ritzege. Ik weet niet of dat morgen het geval zal zijn, want de rit erna is ook een mooie", aldus Remco Evenepoel.

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023