Sepp Kuss rijdt nog in het rood, maar leek er al afscheid van te nemen: 'Het was een prachtige ervaring'

Andermaal een strijd tussen de drie Jumbo's. Kuss verloor weer wat tijd op VIngegaard en Roglic. Voelt hij de bui hangen?

Vuelta Espana 2023 - Stage-16

De jarige Sepp Kuss kreeg het op Angliru niet cadeau. Gedurende de loodzware klim bleken de Jumbo's weer de sterksten met z'n drieën. Kuss kon het tempo van Vingegaard en Roglic net niet houden en heeft nu nog maar acht seconden voorsprong op de Deen in het algemeen klassement.

Met morgen nog een zware rit en de trend dat hij steeds wat tijd verliest op Vingegaard lijkt er morgen een wisseling van de wacht aan te komen. In het interview op Eurosport dat Alberto Contador bij hem afnam vlak na de finish leek Kuss het te beseffen. Hij blikte eigenlijk een soort van terug op zijn periode in het rood.

"Die trui is een positie waar ik nooit in heb gezeten. Ik kwam hier zonder verwachtingen, dat is het mooie. Ik dacht gewoon de jongens weer te gaan helpen, zoals altijd. Maar toen kwam ik in deze mooie trui te rijden, en alle nieuwe dingen die daar bij komen kijken. Ik ontdekte een nieuw niveau van zelfvertrouwen en race-instinct bij mezelf. Dat is heel mooi om mee te maken."

Hij vindt ook dat deze driestrijd tussen ploeggenoten bizar is. "Achter de schermen werk ik ontzettend goed samen met die twee grote kampioenen (Vingegaard en Roglic, red.). Ik wil mijn kans gaan als dat kan, maar ik werk ook graag voor ze als dat nodig is. Het was een prachtige ervaring."

Vuelta a España
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023