Jonas Vingegaard: 'Ik zou Sepp heel graag de Vuelta zien winnen'

Hoewel Vingegaard weer tijd pakte op Sepp Kuss liet hij na afloop van de Angliru-rit weten dat hij de Amerikaan graag met de eindwinst ziet.

Vuelta Espana 2023 - Stage-16

De Vuelta lijkt voor Jumbo-Visma uit te draaien op een luxeprobleem: dat ze gaan winnen als ploeg staat wel zo ongeveer vast. Maar wie wordt het? Jonas Vingegaard is Sepp Kuss tot op acht seconden genaderd in het algemeen klassement, maar hij zei direct na afloop dat hij eigenlijk wil dat zijn meesterknecht de Vuelta wint.

Voor de camera's van Eurosport reageerde de Deen in de mist van de Angliru, nadat hij samen met Primoz Roglic wegreed bij de rodetruidrager. Binnen de ploeg is afgesproken dat ze er gewoon voor mogen rijden met z'n drieën, dus dat is volgens afspraak.

Maar toch strookt dat wegrijden en bijna genoeg tijdwinst pakken voor het rood niet helemaal met wat Vingegaard na de rit zei: "Het hoofddoel was vandaag de ritwinst. We kunnen dus blij zijn met hoe het allemaal ging. Maar als ik eerlijk ben, ben ik blij dat Sepp de rode trui nog heeft. Ik zou hem geel graag de Vuelta zien winnen."

Als de tendens van de afgelopen dagen doorzet - dat Vingegaard steeds wat tijd pakt op Kuss - dan zal de Deen in de zware rit van morgen de trui overnemen van zijn ploeggenoot. Maar met deze woorden van Vingegaard zou het dus wel eens anders kunnen lopen...

Vuelta a España
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023