Typisch Sepp Kuss, biedt direct excuses aan bij Landa na finish. Landa: 'Dat zegt veel over hem'

Direct na de finish op de Angliru was er een onderonsje tussen Sepp Kuss en Mikel Landa. De Spanjaard zei dat Kuss daarin zijn excuses aanbood.

Dat Sepp Kuss binnen Jukbo-Visma een van de meest gewaardeerde krachten is na al zijn werk voor de ploeg is al een tijdje duidelijk. Zijn kopmannen kunnen altijd op hem rekenen en hij cijferde zichzelf al meer dan eens volledig weg in het belang van de ploeg - zou hij dat nu terugbetaald krijgen in deze Vuelta?

Kuss meteen naar Landa na finish

Maar ook in de rest van het peloton is de aimabele Amerikaan geliefd. Altijd laid back, altijd eerlijk. Het bleek gisteren na de aankomst op de Angliru nog maar weer eens. Op die steile klim zat hij in de laatste fase in het wiel van Mikel Landa, die achter Primoz Roglic en Jonas Vingegaard aanreed.

In het laatste vlakke/dalende stukje naar de aankomst wipte Kuss nog net even over Landa heen om de derde plaats in de rit, en dus de bonificatieseconden, voor de neus van Landa weg te kapen. Na de streep kwam Kuss daar bij de Bask meteen op terug, zo tekende (en filmde) Eurosports Laura Meseguer op.

Exkusses

In het filmpje zelf is het net niet helemaal goed te zien en te horen, maar volgens Meseguer, die daarna Landa in het Spaans spreekt, bood Kuss zijn excuses aan en zei hij dat het niet zijn stijl is om het zo te doen, maar wel moest vanwege de bonificatieseconden.

Landa zegt in het interviewtje met Meseguer daarna dat hij die woorden van Kuss zeer kon waarderen en dat het veel zegt over de persoon die Kuss is. Als je Spaans heel goed is, kun je het zelf hier horen.

Sepp Kuss vierde gisteren bovenop de Angliru zijn verjaardag, maar kreeg geen cadeautje van Jonas Vingegaard en met name Primoz Roglic. De twee reden weg bij de rodetruidrager, die nu nog maar acht seconden voorsprong heeft op naaste belager Vingegaard. Roglic staat op iets meer dan een minuut. Vandaag staat er wederom een zware bergrit op het programma.

Vuelta a España
  • Beeld: screenshot Eurosport