🎥 Bizarre beelden: Spaanse politie werkt verzorger Jumbo-Visma hardhandig tegen de grond

Na de finish in de 18e etappe in de Vuelta kwam het tot een schermutseling tussen enkele agenten een een verzorger.

Op sociale media zijn beelden opgedoken van een bizar incident na de finish van de 18e etappe in de Ronde van Spanje. Een verzorger van Jumbo-Visma, die de renners assisteert na de etappe, werd door drie agenten van de Guardia Civil met geweld tegen de grond gewerkt.

De verzorger probeerde terug recht te staan, maar dat lieten de agenten niet zomaar gebeuren. Wanneer een andere man verhaal komt halen, lijken de agenten wat gekalmeerd en namen ze de verzorger mee. Hij zou niet gearresteerd zijn. Primoz Roglic en Jonas Vingegaard volgden het hele gebeuren vanop een afstand. (Lees verder onder de video)

Ondertussen zijn nieuwe beelden opgedoken die wat meer duidelijkheid scheppen. De verzorger in kwestie gaf voorafgaand aan het politie-ingrijpen een duw aan één van de agenten, toen die hem aanmaanden om uit de weg te gaan voor een volgwagen. De beelden:



De rit werd gewonnen door Remco Evenepoel. Hij glipte mee in een vroege vlucht en rekende op de slotklim af met zijn medevluchters. In het algemene klassement vinden geen verschuivingen plaats. Bij Jumbo-Visma lijken ze beslist te hebben dat Sepp Kuss deze Vuelta mag winnen.

Nieuws
  • Foto: Twitter/Marcello La Gattina