Sepp Kuss mag Vuelta winnen, Primoz Roglic heeft 'er zijn eigen idee over'

Na de 18e etappe in de Vuelta is het duidelijk wie bij Jumbo-Visma mag winnen, al staan de neuzen niet allemaal in dezelfde richting.

Vuelta Espana 2023 - Stage-17

Jumbo-Visma kreeg de voorbije dagen bakken kritiek over zich heen. De hele wielerwereld gunt Sepp Kuss de eindzege in de Vuelta a España, maar daar leken ze bij geel-zwarte brigade anders over te denken. Zo won Jonas Vingegaard de 16e etappe en pakte hij 1'05" terug op Sepp Kuss. Daags nadien lieten Primoz Roglic en Jonas Vingegaard hun Amerikaanse ploegmakker achter op de Angliru.

Na de 18e etappe lijken ze nu bij Jumbo-Visma toch de kaart van hun superknecht getrokken te hebben. De Girowinnaar en de Tourwinnaar hielden de benen braafjes stil. Op het einde van de slotklim liet Vingegaard zelfs lopen waardoor Kuss 6 seconden verder uitliep in het algemene klassement.

"Het is mooi om hem iets terug te kunnen geven voor alles wat hij al voor Primoz en mij gedaan heeft", vertelde Vingegaard na de etappe. Primoz Roglic klonk echter iets minder enthousiast over de keuze van zijn team. "Het was zeker mooi om vandaag in functie van Kuss te rijden", zei de Sloveen in gesprek met journalist Daniel Friebe. "Zoals ik al enkele keren heb gezegd: hij is de eerste renner die ik de overwinning zou gunnen."

"Maar het is ook moeilijk om zelf niet voor de overwinning te kunnen rijden. Gisterenavond is het plan gemaakt dat het klassement moest blijven zoals het was. Ik heb er mijn eigen idee over", aldus Primoz Roglic.

Achtergrond
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023