Remco Evenepoel looft Poels en blikt terug: 'Leren van Jumbo-Visma, die hebben bijna niet gekoerst'

Remco Evenepoel heeft mooie woorden voor Wout Poels en legt ook uit wat er volgens hem misging in zijn voorbereiding. Komend jaar á la Jumbo-Visma?

Vuelta Espana 2023 - Stage-20

Remco Evenepoel kon gisteren zijn vierde Vuelta-etappezege boeken in een soort miniklassieker waarin het de hele dag alleen maar op en af ging. Maar voor dat scenario stak Wout Poels een stokje. In een slimme sprint was de Limburger Evenepoel en de rest van de vluchtgroep te snel af.

Lof voor Poels

Daarvoor had Evenepoel na afloop bij Sporza niets dan lof. "Poels verraste mij en de groep door net voor die bocht aan te gaan. Dat was een hele slimme zet. Ik dacht zelf dat de finish oplopend was, maar het was lichtjes naar beneden. Wout kon zo zijn snelheid behouden. Jammer. Als de finish 10 meter verder ligt, dan win ik. Maar dat is koers. Je moet op de finish winnen."

Ook onderweg was Poels sterk, viel Evenepoel al op. "Als Poels gokt en in mijn wiel blijft, dan win ik misschien. Maar een sprint is ook tactisch en hij verdient de zege. Hij was een van de sterkste mannen op het klimmetje en ik moest zelf overleven en blijven stampen."

Tekst gaat verder onder de advertentie

Evenepoel a la Jumbo?

De Belg blikte verder terug op zijn hele Vuelta, die door een offday naar de Tourmalet voor het klassement teleurstellend verliep. Waar schortte het aan volgens Evenepoel? "Het reizen, van de ene koers naar de andere verkenning en hoogtestage... Ik ben bijna niet thuis geweest. Vorig jaar was het helemaal anders. Dat was veel meer ontspannen. Nu was het meer chaotisch."

Voor het komende seizoen lijkt Evenepoel af te gaan kijken bij het succesvolle Jumbo-Visma. "Die mannen hebben een volledig uitgetekend schema als voorbereiding gehad. Ze hebben bijna niet gekoerst en zijn minutieus aan het werk gegaan. Daar moeten we uit leren. Al viel er bij mij maar één dag tegen, de rest was supergoed."

Achtergrond
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023