📸 Jumbo-Visma geeft Kuss nieuwe fiets met Giro-Tour-Vuelta-accent (en eert Twitter-account dat zege voorspelde)

Jumbo-Visma pakt flinkt uit met een roodrozegele fiets voor Sepp Kuss. Op de fiets is ook aandacht voor een mooie Twitter-hype!

Vuelta Espana 2023 - Stage-17

Sepp Kuss was eerder deze week - de dag van de etappe naar de Angliru - jarig én hij wint vandaag de Vuelta. Alle reden voor een cadeatje dus (naast de taart). Jumbo-Visma doet dat in de vorm van een fiets die een speciale paintjob heeft gekregen.

Dat is gezien de rode leiderstrui in de Vuelta vooral een rode fiets, maar er zitten op de voorvork een paar mooie details. Die voorvork is namelijk niet alleen rood, maar ook een beetje geel en roze.

Je zou denken: Sepp Kuss is toch geen clown? Maar dat geel en roze staat natuurlijk respectievelijk voor de Tour de France en Giro d'Italia, die Sepp Kuss niet alleen uitreed, maar ook nog eens een heel hoog niveau haalde als superknecht van Jonas Vingegaard en Primoz Roglic.

Een unieke prestatie, zeker in het hedendaagse wielrennen. Jumbo-Visma staat daar met deze voorvork op een mooie manier bij stil. Hieronder zie je foto's van de fiets - en Sepp Kuss, die er behoorlijk blij mee lijkt te zijn!

GC Kuss

Op de fiets zie je ook de letters GC Kuss staat. Dat behoeft enige uitleg voor mensen die Twitter niet op de voet volgens. Daar is namelijk een account actief onder die naam.

De letters GC staan natuurlijk voor General Classification en dit account is opgestart als uit de hand gelopen grap om de klassementsrenner Sepp Kuss te bewieroken. En zie waar we nu staan: het account heeft inmiddels een paar duizend volgers en veel belangrijker: Sepp Kuss wint de Vuelta.

Pelotonpraat
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023