🎥 Prachtige beelden! Jong jochie helemaal door het dolle heen met bidon van Jos Emden

Dit filmpje laat zien waarom wielrennen (onder andere) zo mooi is! Ooit een blijer kind gezien dan dit jochie met zijn Jumbo-bidon?

Een poosje geleden verbood de UCI profwielrenners om nog langer zomaar bidons weg te gooien in koers. Een nobel initiatief, maar á la UCI hadden ze er niet heel goed over nagedacht en werd de maatregel vrij rigide doorgevoerd. Bijna ging een van de belangrijkste bijzaken in het fietsen verloren: bidons van de grote profs kunnen bemachtigen.

Gelukkig kwam de UCI snel bij zinnen en pasten ze de regel aan: bidons aan kinderen (en ook aan volwassenen trouwens) geven mag weer. En dus worden er ondertussen weer een hoop kinderen langs de weg blij gemaakt door de heren en dames profs.

Maar zo blij het als het jongetje in onderstaand filmpje? Dat zie je maar zelden. Hij krijgt de bidon en reageert alsof het de beker is die je krijgt als je de Champions League wint. Heerlijke beelden!

Het zijn overigens al wat oudere beelden, die plotseling opdoken op sociale media. Ze komen uit de Tour of Britain die onlangs werd verreden. De bidon die het jongetje in Jumbo-uitdossing krijgt is van Jos van Emden.

Voor Jumbo-Visma werd de Tour of Britain een enorm succes met vier ritzeges voor Olav Kooij, plus een ritzege en het eindklassement voor Wout van Aert.

Pelotonpraat
  • Beeld: screemshot Twitter