Lauren Molengraaf tekent uniek multi-teamcontract: 'Dit is een enorme blijk van vertrouwen'

De 17-jarige Lauren Molengraaf gaat vanaf 2024 rijden voor FDJ-Suez, Intermarché-Circus-Wanty en Lapierre-Mavic Unity op de weg, in het veld en op de mountainbike.

Zilvermeercross in Mol 2023 women

De multidisciplinaire renster heeft een contract getekend bij WorldTour-team FDJ-Suez. Tot en met 2025 zal ze uitkomen voor de Franse damesploeg. Dat laat het team weten in een persbericht.

Wat dit contract uniek maakt, is dat Molengraaf ook zal blijven uitkomen voor Intermarché-Circus-Wanty en Lapierre-Mavic Unity. Het wegwielrennen zal ze gaan combineren met de overige twee disciplines waarin ze voor de andere twee ploegen zal uitkomen.

''Het is een fantastische kans om deel uit te maken van een geweldig team als FDJ-Suez", aldus Molengraaf. “Bovendien geven ze mij de vrijheid om drie disciplines te combineren. Ik kan rekenen op hun volledige steun om mij voor te bereiden op al mijn doelen. Dit is een enorme blijk van vertrouwen. Voor een jonge renster is dat toch wel ongelofelijk mooi.''

Successen in het veld

Molengraaf maakte afgelopen veldritseizoen al indruk met overwinningen in de wereldbekercrossen van Tabor, Zonhoven en Benidorm. Maar haar grootste resultaat was dat ze in het Belgische Namen Europees kampioene werd bij de vrouwen junioren.

Tormans is het veldritteam van Intermarché-Circus-Wanty, en Molengraafs toetreding tot het team maakt haar de eerste vrouwelijke renner die een profcontract tekent bij de Belgische ploeg van Jean-François Bourlart.

''Tijdens haar eerste jaar bij het team heeft Lauren Molengraaf laten zien dat ze een van de meest getalenteerde atletes van haar generatie is'', aldus Boulart. ''Ze is heel allround, en wij zijn er van overtuigd zijn dat ze de potentie heeft om in de drie disciplines door te groeien naar het hoogste niveau.''

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2022