🎥 Puck Pieterse neemt je mee op verkenning op het olympische MTB-parkoers: 'Opgelet voor plankje!'

Benieuwd hoe een rondje op het Olympische MTB-parkoers eruit ziet? Bekijk dan deze GoPro video van Puck Pieterse!

(Bijna) alle toppers uit het mountainbikecircuit zijn dit weekend afgezakt naar Élancourt, een gemeente zo'n 40 kilometer van Parijs. Vandaag vindt daar het testevenement voor de Olympische Spelen in het mountainbiken plaats.  Ook Puck Pieterse is aanwezig en had naar goede gewoonte haar GoPro camera mee.

Met die GoPro ging Pieterse zaterdag de omloop al een eerste keer verkennen. Ze plaatste de beelden op YouTube (onderaan te bekijken). Uit de video blijkt dat het best wel een pittige en technische omloop is! Er liggen heel wat steile klimmetjes, afdalingen, technische passages en rock gardens.

Op een bepaalde plek hebben de mountainbikers de keuze tussen twee varianten in een afdaling. Pieterse kiest voor de moeilijke variant, waarbij er naar beneden gesprongen moet worden. Tijdens de verkenning lag er nog een plankje, maar dat wordt tijdens de wedstrijd weggehaald. "Straks is het weg en om te springen is het vrij ver." Mathieu van der Poel is gewaarschuwd!

Pieterse had overigens niet haar beste dagje op het testevenement. Ze finishte pas 9e. Anna Terpstra daarentegen kwam binnen op een knappe 6e plek. De overwinning ging naar de Française Loana Lecomte. De Oostenrijkse Laura Stigger werd tweede en wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot vervolledigt het podium.

MTB
  • Foto: YouTube/Puck Pieterse