Mark Cavendish (38) doet er toch nog een jaartje bij

Mark Cavendish kondigde tijdens de Giro d'Italia zijn wielerafscheid aan, maar komt nu terug op die beslissing.

Tour de France 2023 - stage 04

Tijdens de afgelopen Giro d'Italia kondigde een emotionele Mark Cavendish aan dat hij na dit seizoen het peloton uitzwaait. The Manx Express is al sinds 2006 profrenner en was er een beetje klaar mee. De aandacht ging voortaan naar zijn vrouw Peta en hun vier kinderen.

De Britse sprintbom neemt zijn woorden nu terug. Hij zou volgens Het Laatste Nieuws op het punt staan om een jaartje bij te tekenen bij Astana Qazaqstan. Een akkoord is bereikt, maar er wordt vooral nog geworsteld over portretrechten.

Michael Morkov, de super lead-out die hem in 2021 naar vier ritzeges in de Tour leidde, trekt komende winter overigens ook naar de Kazachse formatie van Aleksandr Vinokoerov.

Tourrecord

Dat Cavendish op zijn 38e en met 162 (!) zeges op zijn palmares, toch nog een jaartje extra wil koersen, heeft uiteraard alles te maken met zijn mislukte poging om het Tourrecord van Eddy Merckx te breken. De Kannibaal en The Manx Express wonnen beiden 34 etappes in de Ronde van Frankrijk.

Tijdens de voorbije Ronde van Frankrijk wilde Cavendish dat record breken, maar een val en een onvermijdelijke opgave als gevolg, sloeg die droom aan diggelen. Benieuwd of Cavendish in 2024 Tourgeschiedenis kan schrijven!

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023