Oeps! Oplettende Twitteraar denkt Jumbo-Visma en Specialized in overleg te spotten bij Van der Valk Breda

Dit lijkt een volgende hoofdstuk van het boek 'Fusie Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step' te zijn... Gaat het echt gebeuren?

Wintertraining team Jumbo - Visma in Alicante 2023

Zondagavond ontplofte er een bom in de wielerwereld toen Wielerflits meldde dat er vergevorderde besprekingen zouden zijn om een fusie tussen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step te bewerkstelligen. Het zou nog slechts een kwestie van tijd zijn voor het rond is.

Sponsorkleding

De ploeg zou Soudal-Visma of Visma-Soudal gaan heten, maar op welke fietsen ze gaan rijden, daar kwam niks over naar buiten. Het zou heel goed kunnen dat het Specialized wordt als de deal echt werkelijkheid wordt, want een oplettende Twitteraar zag mensen van Jumbo-Visma en het Amerikaanse fietsenmerk samen aan tafel bij een zakenlunch zitten.

Of ja, heel er ervoor op te letten hoefde hij ook weer niet, want ze droegen kleding met sponsoruitingen die een beetje weggaf waar ze precies bijhoorden... Hieronder zie je de tweet. In een antwoord op iemand zegt hij daarna dat hij ze zag bij Van der Valk in Breda. Hij heeft ook gezien wie het van Jumbo-Visma waren, maar dat maakt hij niet bekend.

Lefevere

Ondertussen werd volgens sommige media Patrick Lefevere ook gezien bij de service koers - het hoofdkantoor - van Jumbo-Visma in Den Bosch. Op Twitter ontkent Lefevere dat bericht zelf in niet mis te verstane woorden, op een manier zoals we de Belg kennen...

De ploeg van Lefevere rijdt op dit moment al op fietsen van Specialized en Remco Evenepoel heeft ook een persoonlijke sponsordeal met de Amerikanen. Jumbo-Visma rijdt sinds enkele seizoen op fietsen van Cervélo, onderdeel uitmakend van de Nederlandse Pon Holding.

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023