🎥 Heerlijk! Tadej Pogacar steelt de show en test zijn benen in Italië op... een eenwieler

Tadej Pogacar is terug, en hoe! Hij laat zien het ook op een fiets met één wiel te kunnen. En ook daar heeft hij heel veel talent voor...

Tour de France 2023 - stage 20

Na het WK nam Tadej Pogacar even een welverdiende pauze om zich op te maken voor het Italiaanse najaar waarin hij nog één keer wil vlammen dit seizoen. De Sloveen laat zien weer helemaal bijgetankt te zijn en nog niet van zijn mooie fratsen verloren te hebben.

Op zijn Instagram postte hij namelijk gisteren een mooie video waarin hij meldt zich even warm te hebben gereden voor de klim naar de basiliek van San Luca, de scherprechter in de Giro dell'Emilia die vandaag op het programma staat in Bologna.

Bij die tekst geen standaard foto of filmpje van een klimmende Pogacar op die klim, nee hoor... Pogi komt guitig aan rijden op een eenwieler. Hij lijkt er talent voor te hebben, want op een enkele hapering na kan hij er zo het circus mee in.

Z'n ploeggenoten en vriendin Urska Zigart kijken dan ook bewonderend toe hoe circusartiest Pogi nog even een surplace uitvoert op de eenwieler. Hieronder zie je de beelden.

Na de Giro dell'Emilia zal Pogacar nog twee Italiaanse najaarsklassiekers voor z'n rekening nemen. Dinsdag rijdt hij de Tre Valle Varesine als laatste voorbereiding op z'n hoofddoel van deze herfst: de Ronde van Lombardije, die op zaterdag 7 oktober op het programma staat. Pogacar kan de Koers van de Vallende Bladeren voor de derde keer achter elkaar op zijn naam schrijven.

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023