Geraint Thomas schrijft mooie afscheidsode voor Peter Sagan: 'Ben er vrij zeker van dat jij deze nieuwe generatie die alles kan inspireerde'

Geraint Thomas feliciteert Peter Sagan met zijn mooie carrière, maar doet dat wel met zijn typische Britse humor.

105th Tour de France stage-15

Peter Sagan is geen profwielrenner mee. Hij reed gisteren zijn laatste officiële koers op de weg en dat lieten we bij Wieler Revue niet geruisloos passeren. In dit artikel doorliepen we z'n palmares, dat nog maar eens aantoont wat een groot kampioen hij eigenlijk is op de fiets, hoewel het de laatste jaren allemaal wat minder was - en hij ook negatief in het nieuws kwam.

Ook Geraint Thomas stond stil bij het afscheid van zijn generatiegenoot. De Welshman schreef op Twitter een mooi bericht aan de Slowaak. Op Thomas' kenmerkende wijze, met wat cynische humor erin dus, feliciteert en bedankt hij Sagan.

"Gefeliciteerd met een wegcarrière waar de meeste van ons alleen maar van kunnen dromen, Peter! Maar ik ben er ook vrij zeker van dat jij de nieuwe generatie die zo ongeveer alles kan op een fiets hebt geïnspireerd, dus niet bedankt daarvoor, haha. Geniet van je wielerpensioen, maat."

Peter Sagan nam gisteren in de Tour de Vendee afscheid als profwegrenner. Hij werd negende in de door Arnaud Démare gewonnen Franse wedstrijde. De Slowaak zal volgend jaar nog wel gravelwedstrijden gaan rijden naar verluidt.

Hoewel Geraint Thomas met zijn 37 lentes vier jaar ouder is dan Peter Sagan lijkt de nummer twee van de afgelopen Giro er nog een jaartje aan vast te plakken. Er is nog niets officieel over een contractverlenging bij INEOS, maar hij heeft ook nog nergens een afscheid aangekondigd.

Achtergrond
  • photo VK/PN/Cor Vos © 2018