Gazzetta meldt: 'BORA-hansgrohe nieuwe ploeg Primoz Roglic', Sloveen gespot met Specialized-fiets

Weer een nieuwe wending in de 'waar gaat Roglic heen'-soap. Niet INEOS of Movistar, maar BORA heeft de beste papieren.

Giro dellÕEmilia 2023

Dat Primoz Roglic vertrekt bij Jumbo-Visma en in de Ronde van Lombardije zijn laatste koers rijdt voor de ploeg is inmiddels zeker. De Sloveen bevestigde dat na zijn zege in de Giro dell'Emillia van zaterdag zelf. Maar waar gaat hij heen?

Na geruchten over INEOS Grenadiers en Movistar heeft volgens de doorgaans goed ingevoerde Gazzetta dello Sport-journalist Ciro Scognamiglio BORA-hansgrohe nu de beste papieren. De journalist meldde dat op Twitter. Behoudens 'last-minute-verrassingen' is de deal beklonken volgens hem.

De Deense en Belgische wielerjournalisten Daniel Friebe en Benji Naesen kwamen al eerder met de informatie over Roglic en BORA-hansgrohe naar buiten. De Deen meldt dat Roglic bij het Red Bull Athletic Performance in Salzburg was, met een Specialized-fiets van BORA. Naesen bevestigt de BORA-link, maar nog niet voor honderd procent.

Red Bull is een partner van BORA. Samen bestieren ze bijvoorbeeld het project Red Bull Junior Brothers, waarbij ze op zijn naar nieuw wielertalent. Roglic zou volgens een eerder bericht zes miljoen per jaar gaan verdienen bij zijn nieuwe ploeg.

Een bedrag dat alleen INEOS Grenadiers lijkt te kunnen ophoesten van de geïnteresseerde ploegen, maar wellicht kan dat in het geval van BORA-hansgrohe worden aangevuld door Red Bull via een privésponsordeal of iets dergelijks.

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023