Teambuildingsdagen van Soudal Quick-Step afgelast

Weer een teken aan de wand? Soudal Quick-Step gelastte de teambuilding die voor komende week op het programma stond af.

Tre Valli Varesine 2023

Het is inmiddels negen dagen geleden dat eerste nieuws over de fusieplannen tussen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step naar buiten kwam. Inmiddels lijkt het meer een overname door Jumbo-Visma te worden, maar het domineert nog steeds het wielernieuws.

Beloofde duidelijkheid is er niet

Ilan Van Wilder was er gisteren na zijn knappe zege in de Tre Valli Varesine duidelijk over: hij wil komend jaar gewoon voor Soudal Quick-Step rijden en is klaar met deze shit, zo zei hij enigzins geëmotioneerd.

Maar helaas voor Van Wilder en de rest van de renners en het personeel van Soudal Quick-Step; daar lijkt het nog lang niet op. Lefevere beloofde in zijn column XXL van afgelopen zaterdag in Het Nieuwsblad duidelijkheid op maandag. Die kwam er niet.

Geen teambuilding

Gisteren kwam wel naar buiten dat de teambuildingsdagen die voor aanstaande maandag tot en met woensdag op het programma stonden zijn afgelast, zo meldt Sporza. De ploeg, met de nieuwe renners voor komend seizoen erbij, zou in Turnhout bij elkaar komen.

In die Vlaamse stad staat het hoofdkantoor van Turnhout. De kledingmaten van de renners zouden worden opgemeten en er zou een bikefitting plaatsvinden. Er stond ook een avondje stappen op het programma.

De UCI liet vandaag weten dat het mogelijke fusieteam nog tot 18 oktober de tijd heeft om alle nodige info en documenten (bankgarantie, ploegnaam, paying agent, CEO, ploegleiders, renners, etc.) aan te leveren bij de wielerbond.

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023