Cavendish krijgt in jacht op Tourrecord hulp van lead-out-koning Michael Mørkøv

Michael Mørkøv rijdt volgend seizoen in dienst van Astana Qazaqstan Team. Hij wordt daar weer lead-out van Mark Cavendish.

Vuelta a San Juan 2023 - 40th Edition - stage 4

Cavendish zou eigenlijk stoppen aan het einde van het seizoen, maar door zijn zware valpartij in de Tour de France en de daarmee gepaarde opgave plakt hij er nog een jaartje aan vast. In de hoop om het record van meeste etappezeges in de Tour de France te pakken. Hij heeft nog slechts één dagwinst nodig.

In de jacht daarop krijgt hij hulp van Michael Mørkøv, die overkomt van Soudal Quick-Step. De ervaren Deen stond jarenlang te boek als de koning van de lead-out. Zo hielp hij Cavendish in de Tour de France van 2021 naar vier etappezeges. De laatste twee seizoenen was Mørkøv de lead-out van Fabio Jakobsen, maar zeker afgelopen jaar verliep de samenwerking niet gesmeerd.

Mørkøv: "Ik ben blij dat ik weer samen ga rijden met Cavendish en hoop hem aan zeges te helpen bij Astana. Daarnaast wordt het een olympisch jaar en heb ik de ambitie om weer voor goud te vechten op de Madison. De ploeg is klaar om me te voorzien in de support en daar ben ik ze heel dankbaar voor."

Er was nog meer goed nieuws voor Cavendish, want ook Vasilis Anastopoulos gaat voor Astana Qazaqstan werken. De Griek komt eveneens over van Soudal Quick-Step en stond aan de basis van de opleving van Cavendish in 2021. Anastopoulos wordt de nieuwe Head of Performance van de ploeg.

Nieuws
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 2023