๐ŸŽฅ Fantastisch afscheid voor Tibaut Pinaut van 'Pinot Ultras', in koers maar ook feestend op straat

Thibaut Pinot reed gisteren in de Ronde van Lombardije zijn laatste koers en kreeg het mooist denkbare afscheid van zijn Ultra's. Wat een beelden!

Thibaut Pinot kondigde enige tijd geleden aan dat hij aan zijn laatste jaar als profwielrenner bezig was. De Fransman stopt er op een relatief vroege leeftijd van 33 al mee. Hij gaat thuis in de Vogezen voor zijn geiten en andere dieren zorgen.

Avond voor de koers al feest

Maar voor het zover is, kreeg hij nog een groots afscheid van zijn trouwe fanschare: het zogenaamde Collectif Thibaut Pinot Ultras. Die groep fanatieke Pinot-fans gaf hem in de Tour de France in de etappe door de Vogezen al een mooi eerbetoon en in zijn laatste koers kon dat uiteraard niet anders zijn.

Zelfs de avond voor de koers waren ze al in startplaats Como om feest te vieren en de liefde voor hun grote held nog een laatste maal te tonen met vuurwerk, gezang en een fraai spandoek. Hieronder zie je de beelden.

Curva Pinot

Maar ook in de koers zelf waren ze van de partij. Eerste bij de start, maar vervolgens richtten ze in finishplaats Bergamo hun eigen Curva Pinot in, op de laatste klim 3,5 kilometer van de finish.

Toen Pinot daar zelf langs kwam, was het feest compleet. De Fransman reed er met een grote glimlach op z'n gezicht door een haag van mensen. Hieronder zie je eerst de beelden van Eurosport en daaronder nog de beelden uit de meute zelf. Prachtig!

Pinot kwam in zijn laatste koers rustig uitrijdend met enkele ploeggenoten en ook onder andere Bauke Mollema als 37ste over de streep. Hij mocht op bijna negen minuten van winnaar Tadej Pogacar als eerste van het kleine busje van twaalf coureurs over de streep komen in Bergamo.

De Fransman won in zijn carrière de Ronde van Lombardije één keer, in 2018. Daarnaast won hij drie ritten in de Tour, twee in de Vuelta en eentje in de Giro. Dit seizoen won hij in de laatste wedstrijd ook nog het bergklassement en eindigde als vijfde in het eindklassement.

Pelotonpraat
  • Beeld: Twitter Collectif Ultras Pinot