🎥 Thijs Zonneveld ziet Matej Mohoric toveren op WK Gravel en jankt in het wiel van Van Aert

Zonneveld zag de afdaling van Mohoric en vergeleek dat met zichzelf. En hij kwam Brommer Van Aert ook nog tegen...

Gravel Word Championships 2023 men

Thijs Zonneveld legde zelf, nadat hij net als met Wout van Aert met wat mechanische tegenslag te kampen kreeg, naar een 38ste plaats op het WK Gravel. Hij maakte onderweg van alles en mee en schrok zich ook te pletter toen hij na afloop een filmpje van Matej Mohoric zag.

Tovenaar Mohoric

De Sloveense daredevil stortte zich na de laatste gravelklim vlak voor de streep namelijk in de afdaling, die ook deels onverhard was en over allerlei smalle paadjes ging. Mohoric kwam zelfs even ten val, maar het was vooral heel indrukwekkend hoe hij zich bijna letterlijk in de afdaling smeet.

Ook Thijs Zonneveld had er bewondering voor. Hij postte het filmpje van Sporza dat je hieronder zelf kunt zien in zijn Instagram Stories met de volgende tekst erbij: "Ik ben hier ook naar beneden gereden. Ik kan je zeggen: dit is toveren wat Mohoric doet." Oordeel zelf...

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sporza (@sporza.be)

Van Aert

Zonneveld was onder de indruk van de beelden van Mohoric, maar Wout van Aert kwam hij in levende lijve tegen in de koers. Van Aert had ook veel tegenslag en kwam dus een stuk achter de kop van de koers te liggen. Hij raapte veel mensen op en eindigde nog als achtste.

Zonneveld was een van de slachtoffers van tornado Van Aert en tegen In De Leiderstrui vertelt hij daarover. "Er komt er opeens eentje voorbijrijden op de brommer...", opent Zonneveld.  "Niet normaal hoe hard die gast gaat. Zijn basistempo is gewoon 400 à 450 watt. En telkens als hij door een bocht gaat, is het gewoon sprinten om terug te komen in het wiel."

In een eigen reportage in het AD schrijft Zonneveld nog: "Het gaat zo godvergeten hard dat we janken in het wiel." Uiteindelijk moest hij het dan ook laten gaan. Maar Zonneveld was desalniettemin tevreden met zijn 38ste plaats. Jasper Ockeloen was de beste Nederlander in Veneto.

Pelotonpraat
  • Photo: Alessandro Perrone/SCA/Cor Vos © 2023