🎥 Niks haarspeldbochten! Gewoon rechtdoor het gras naar beneden met 111 kilometer per uur

Een gevalletje van rechtdoor is het snelst... Sommige mensen zijn echt helemaal nergens bang voor, pfffff!

'Rechtdoor naar school en kantoor' was een gevierde uitspraak van Mart Smeets toen hij nog het wielercommentaar bij de NOS deed. Maar of De Mart daarmee bedoelde wat je in onderstaand filmpje ziet...

Wij denken van niet, want het is redelijk extreem. Daniel Meerkämper is een mountainbiker wiens Instagram-pagina vol staat met spectaculaire trucs en uitdagingen.

De meest extreme daarvan, wat ons betreft, zie je hieronder. Veel meer skills dan alleen heel veel lef hoef je er niet voor te hebben. Het is gewoon bovenaan de berg beginnen, niet aan je remmen komen tot de bomen en gaan door dat gras! Brrrrrrrrrrrrrrr...

Scherpe reactie

Een reactie van kevsfishing onder de video kan op enkele duizenden likes rekenen en daar zit wel wat in, want hij stipt aan dat de video precies op het moment wordt stilgelegd waarop de de MTB'er een bomenpartij nadert met hoge snelheid.

De maker van de video reageert weer op deze reactie met de mededeling dat dit nooit is gebeurd en hij en de bomen er zonder kleerscheuren zijn afgekomen.

Overigens kun je deze snelheden ook behalen in een afdaling mét haarspeldbochten, want profs behalen in wedstrijden regelmatig snelheden die rond de 100 kilometer per uur liggen.

Ennehhh, wellicht ten overvloede, maar: don't try this at home, etcetera... - voor zover dit at home al kan, want in de lage landen vind je zo'n afdaling überhaupt niet.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Daniel Meerkämper