Column | Puck Pieterse, je denkt ook aan alles

Onze redacteur zag het laatste YouTube-filmpje van Puck Pieterse en concludeert dat Tefal haar privésponsor kan worden, want Puck Pieterse denkt aan alles...

Vanaf de dag dat ik ontdekte dat Puck Pieterse filmpjes van - met name - parkoersverkenningen in de cross en het MTB'en op YouTube zet, ben ik een gelukkiger mens.

Ontdekker YouTube-ster

Ik poch er niet graag mee, maar ik was een zogenaamde early adopter - zoals wij internetgoeroes dat noemen - van haar filmpjes, waarin ze ook nog wel eens op de crosser door de McDrive sjeest. Inmiddels heeft ze 16.000 abonnees en zijn er filmpjes bij die meer dan 150.000 keer werden bekeken, maar ik was er anderhalf jaar geleden al bij.

Waar Wielerflits-journalist Youri IJnsen zich (hopelijk) grappend de ontdekker van Primoz Roglic noemt in zijn Twitter-bio, daar ben ik de ontdekker van YouTube-ster Puck Pieterse!

Ik vind haar filmpjes zo leuk omdat je gewoon iemand ziet die plezier heeft in wat ze doet: door de modder of over een berg stenen fietsen.

Vanaf het moment dat de Yooo kijkers! je trommelvliezen bereikt, is het één groot gezellig wielerfeest in de filmpjes. Altijd met humor en zelfspot. Als ze eens met haar snufferd in de modder belandt, edit ze dat er niet uit, maar benadrukt ze het juist in haar commentaar.

Tekst gaat verder onder de advertentie

Baarmoeder

Met alle ellende in de wereld deze dagen klikte ik onlangs een random filmpje van Pieterse aan - oké niet helemaal random, haar bikecheck met maatje Lauren Molengraaf is hilarisch, vooral wanneer het over hun baarmoeder gaat. Het hielp. De vrolijkheid van Puck werkt aanstekelijk.

Ook in haar laatste filmpje, een verkenning in de modder van de cross in Amerika van afgelopen weekend, toverde ze weer een glimlach op m'n gezicht.

Maar dat is inmiddels bijna vanzelfsprekend voor me. Ik schrijf dit stukje met een andere reden: twee simpele veegjes met haar hand na elf seconden. Canyon onzichtbaar door de modder op haar frame. Veeg-veeg. Canyon weer zichtbaar. * Instert zoetgevooisde Tefal-reclamestem * Puck Pieterse, je denkt ook aan alles.

Vergis je niet, achter die vrolijk lachende Pieterse gaat een gehaaide zakenvrouw schuil!

Columns
  • Beeld: YouTube Puck Pieterse