📸 Stybar post mooie afscheidsboodschap op Instagram, Van der Poel, Van Aert en Evenepoel reageren onmiddellijk: 'Ga je missen op de Zeelandbrug!'

Dat Styby een populaire renner in het peloton (en bij wielerliefhebbers) was, blijkt wel uit de reacties van zijn collega's!

Gisteren reed Zdenek Stybar, een beetje tegen wil en dank, zijn laatste koers in de WorldTour. De sympathieke Tsjech had nog wel doorgewild, maar door al zijn fysieke leed van de afgelopen jaren staan de ploegen niet te springen - bovendien is hij met 37 jaar ook al aardig op leeftijd.

En dus heeft Stybar er nu ook wel vrede mee, blijkt uit een afscheidspost op Instagram. Hij poseert vanuit een ouderwetse leunstoel met fles champagne in de hand en schrijft het volgende nadat hij in de laatste etappe van de Tour of Guangxi 21ste werd het volgende:

"Nou, dat is het... De laatste WorldTour-wedstrijd van mijn carrièrre. Niet echt hoe ik mijn afscheid voor me had gezien, maar het leven zou maar saai zijn als alles liep zoals gepland, toch? Nu is het tijd om even achterover te leunen en na te denken over de toekomst", verwijst hij met een knipoog naar de foto.

Reacties grote namen

Dat Zdenek Stybar, of Styby voor wie 'm beter kent, populair is in het peloton bleek wel uit alle reacties van collega's onder de post. Onder andere Wout van Aert, Philippe Gilbert, Remco Evenepoel, Julian Alaphillippe en Mathieu van der Poel reageerden.

Die laatste traint geregeld met Stybar en refereerde daar dan ook aan. "Ga je missen op de Zeelandbrug. Zie je snel, maat!" Evenepoel en Van Aert houden het bij een welgemeend proficiat met zijn carrière.

Gilbert schrijft een uitgebreider verhaal. "Gefeliciteerd met alles, Stiby, voor mij was je zo vaak de sleutel van het succes van de wolfpack wanneer ik tegen of met je reed. Ik ben zo blij dat ik er bij was toen je je grootste successen op de weg boekte. Jou kennende zal je zeker ook succesvol zijn in de zaken die je doet."

Beeld: Instagram Zdenek Stybar
Beeld: Instagram Zdenek Stybar

Zdenek Stybar zal overigens mogelijk in de winter nog enkele crossen rijden. Het WK in eigen land (Tabor) zou natuurlijk een prachtig afscheid voor 'm zijn. De Tsjech werd drie keer wereldkampioen veldrijden. Op de weg won hij onder andere Strade Bianche ('15), de E3 Prijs ('19), Omloop Het Nieuwsblad ('19) en werd hij twee keer tweede in Parijs-Roubaix ('15 en '17).

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Zdenek Stybar