Marijn van den Berg deelt anekdote over Cavendish: 'Hij schold me 5 minuten uit, de volgende dag zei hij dat het allemaal bullshit was'

Marijn van den Berg brak dit jaar door op het hoogste niveau met onder meer een ritzege in de Ronde van Polen.

Tour de Pologne 2023 stage-5

Vorig jaar reed hij ook de Ronde van Polen en daar maakte hij zich niet bij iedereen geliefd, vertelde hij in de podcast De Grote Plaat. Na een massasprint kreeg hij Mark Cavendish en diens lead-out Bert Van Lerberghe op bezoek. "Het was een hele rare etappe waarin iedereen aan het beuken was", aldus Van den Berg, die uitkomt voor EF Education-EasyPost.

"Ik ging een beetje meedoen en was in gevecht met Bert Van Lerberghe en hem. Ik kwam onderdoor in de laatste bocht. Niets speciaals, of anders dan wat al die andere gasten deden. Na de finish kwamen ze heel boos naar me toe, waarschijnlijk heel gefrustreerd dat ze niet hadden gewonnen."

Bullshit

Vijf minuten lang gold de Utrechter als de kop-van-jut. "Vijf minuten lang scholden ze me met z'n tweeën volledig uit. Daarna reed ik terug naar de bus en zag ik Cavendish rijden. Ik zei dat het helemaal nergens op sloeg wat ze zeiden, omdat iedereen hetzelfde deed. Toen was hij nog steeds pissed."

De volgende dag toonde Cavendish echter ook zijn andere kant. "De volgende dag kwam hij naar me toe en zei hij: 'Forget what I said, it was all bullshit.' En hij ging me zelfs uitleggen hoe ik de volgende keer mijn elleboog iets verder naar voren moest doen, zodat ik eromheen kon. Hij gaf me tips hoe ik het beter kon doen. Goed dat hij dat deed, want daarvoor dacht ik al: ik heb niets verkeerd gedaan."

Achtergrond
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023