Marijn de Vries kritisch op het vrouwenwielrennen: 'Het is te tam'

Marijn de Vries analyseert het afgelopen seizoen bij de vrouwen en hoopt dat de andere ploegen de code van SD Worx kunnen kraken.

In onze nieuwste nummer van de geprinte Wieler Revue (hierrr te bestellen) hebben we heel veel aandacht voor het vrouwenwielrennen – we geven ‘m zelfs de naam Vrouwenspecial mee. In onze rubriek De Stelling wierpen we dan ook de kwestie op over de dominantie van SD Worx het afgelopen seizoen. Marijn de Vries trekt het wat breder.

Tam

De Zwolse ex-profrenster die tegenwoordig vaak bij Sporza is te zien als analist en vindt dat er een taak voor de andere teams is weggelegd. Ze moeten wat meer oorlog maken, vindt De Vries. "Ik vind dat het in de koersen wel wat te tam is. Rensters lijken te denken, als ik het probeer, dan heb ik altijd twee van SD Worx in m’n wiel."

Ze ziet gelijkenis met die dominante ploeg bij de mannen. "Het begint ondertussen wel een beetje het verhaal van Jumbo-Visma te worden. Ik vind het grappig dat bij de vrouwen dit dan meteen geroepen wordt, terwijl dat bij Jumbo-Visma die domineert in de grote rondes minder het geval is. Maar bij SD Worx winnen ze relatief natuurlijk nog wel een stuk meer", nuanceert De Vries haar eigen woorden ook weer.

Aankopen

De Vries hoopt dat de andere ploegen in 2024 iets kunnen verzinnen om SD Worx het vuur na aan de schenen te leggen. Al is het lastig opboksen tegen het geld van de ploeg van Danny Stam.

"Het is jammer dat het de andere ploegen niet lukt om SD Worx te kraken. Dat komt natuurlijk ook wel doordat zij het beleid hebben van het aankopen van de beste rensters. Ik zou het mooi vinden als dat volgend jaar weer wat anders is."

Tekst gaat door onder de advertentie

Daarbij constateert De Vries ook wel dat SD Worx het komend jaar waarschijnlijk sowieso wel lastiger zal gaan krijgen. Ze heeft daarvoor twee redenen.

"In dit seizoen viel alles ook wel goed samen voor ze. Ze hadden geen grote ziektes, blessures of valpartijen op slechte momenten. Dat is natuurlijk niet elk seizoen zo. Grote vraag is ook of ze alle kikkers in de kruiwagen houden."

Achtergrond
  • Beeld: Instagram Marijn de Vries