📸 Thibaut Pinot op tribune gespot bij RC Lens-PSV (maar de commentator herkent hem niet)

Tsja, je ziet ze normaal ook alleen met helm en bril op, in strak pakkie - als de commentator überhaupt al iets van wielrennen weet...

Tour de France 2023 - stage 08

Het wielerseizoen zit erop, dus dan moeten we noodgedwongen maar overschakelen naar voetbal... Wielerjournalist John den Braber deed dan in ieder geval wel en keek gisteravond naar de Champions League-wedstrijd tussen PSV en RC Lens.

Het duel eindigde in 1-1, maar voor wielerfans was de aanwezigheid van niemand minder dan Thibaut Pinot natuurlijk veeeeeeel belangrijker. De Franse regisseur bracht hem in beeld en ook Den Braber spotte de Fransman die in de Ronde van Lombardije een prachtig afscheid kreeg.

Maar de Nederlandse commentator...? Die had geen idee volgens De Braber.

Of Pinot echt een fan is van Lens (of PSV, je weet het nooit..) is niet helemaal duidelijk. Geografisch gezien zou je hem eerder op de tribune verwachten bij AS Nancy of FC Metz, want de Fransman werd geboren in de Vogezen, en daar woont hij nu nog steeds (meet heel veel geiten en andere dieren op z'n erf). Lens ligt in Noord-Frankrijk, vlakbij Roubaix.

Thibaut Pinot won in z'n carrière één monument: de Ronde van Lombardije (2018). Daarnaast won hij ritten in alle drie de grote rondes: drie in de Tour de France, twee in de Vuelta en eentje in de Giro. In die laatste ronde sleepte hij afgelopen jaar nog het bergklassement in de wacht.

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023