De Totti van de WorldTour: Robert Gesink is de meest honkvaste wielrenner van het peloton

Robert Gesink behoort tot het meubilair van Jumbo-Visma. Hij is de WorldTour-renner die een en dezelfde ploeg het langst trouw is.

Vuelta Espana 2023 - Stage-8

Het X-account Ammattipyöräily zette de meest honkvaste wielrenners op een rijtje. Let wel: dit gaat om renners die volgend jaar nog actief zijn in het profpeloton. De renners die het langste in dienst is van dezelfde ploeg: Robert Gesink. De Varssevelder rijdt al sinds 2007 voor het huidige Jumbo-Visma. Natuurlijk, eerst onder de naam Rabobank en later nog Belkin en Blanco.

De volgende renners volgen op flinke afstand, want Cesare Benedetti (BORA-hansgrohe), Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma), Geraint Thomas (INEOS Grenadiers) en Diego Ulissi (UAE Team Emirates) rijden sinds 2010 voor hun ploeg. Opvallend naam ook in het rijtje: Mathieu van der Poel. De wereldkampioen is sinds 2014 verbonden aan de ploeg van de gebroeders Roodhooft.

Tot dit jaar stond Imanol Erviti boven aan deze lijst. Hij reed al sinds 2005 voor het huidige Movistar, maar de Spanjaard stopt ermee. Net als José Joaquin Rojas, die al sinds 2007 het tenue van Movistar droeg. Bij Groupama-FDJ stopte Matthieu Ladagnous dit jaar. Hij reed al sinds 2006 voor de ploeg van Marc Madiot.

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023