Tour de France Femmes: vier etappes in Nederland, beslissing op Alpe d'Huez

De route van de Tour de France Femmes 2024 is bekendgemaakt. De koers start in Nederland en eindigt op de Alpe d'Huez.

Tour de France Femmes stage 8 ITT

Etappe 1

De eerste etappe op 12 augustus gaat van Rotterdam naar Den Haag. De rit is 124 kilometer lang en is een gouden kans voor de snelle vrouwen om meteen toe te slaan.

Etappe 2

De tweede etappe verloopt van Dordrecht naar Rotterdam en is slechts 67 kilometer lang. Dat heeft een duidelijke reden, want later op diezelfde dag moeten de rensters nog een individuele tijdrit afleggen.

Etappe 3

Die tijdrit is kort, want de rensters moeten maar 6,3 kilometer afleggen door het centrum van Rotterdam. Zo rijden ze onder meer over de Erasmusbrug en Willemsbrug.

Etappe 4

Een dag later rijden de rensters in 122 kilometer van Valkenburg naar Luik. Daarin staan in het begin de Bemelerberg, Cauberg en Geulhemmerberg op het programma. Later wachten in de Ardennen de Redoute, Côte des Forges en Côte de la Roche aux Faucons.

Etappe 5

Etappe 5 is een stuk minder lastig, maar normaliter gaat het wél te zwaar zijn voor de pure sprinters. Het is een etappe waarin Lotte Kopecky zou kunnen uitpakken.

Etappe 6

Etappe 6 gaat van Remiremont naar Morteau. De beginfase is niet al te lastig, maar de laatste veertig kilometer gaan weer op en af. Er wachten de rensters twee zeer serieuze heuveltjes.

Etappe 7

De eerste bergetappe van de Tour de France Femmes eindigt op Le Grand-Bornand (7 kilometer aan 5,1 procent). De rensters zullen dan al de nodige klimkilometers in hun benen hebben, want ook de Col de la Croix de la Serra van 12 kilometer is ook een flinke kluif.

Etappe 8

De etappe van deze Tour de France Femmes. Van Le Grand-Bornand naar Alpe d'Huez in 150 kilometer. De 'Nederlandse berg' wordt voorafgegaan aan de zware Col du Glandon (19,7 kilometer aan 7,2 procent).

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023