🎥 David Dekker toont: niks vakantie, nog even een all out FTP-test (400 watt!) met gasmasker op

Vakantie? Prima, maar eerst jezelf nog even twintig minuten afbeulen op een binnenfiets met een hinderlijk masker voor! David Dekker laat in een filmpje zien hoe dat eraan toegaat.

Denk je na een zwaar en lang seizoen op de fiets eindelijk eventjes onder een palmboom te kunnen gaan liggen om wat uit te rusten voor het het trainen voor 2024 alweer begint, heeft je ploeg nog even iets leuks bedacht...

Nog even een FTP-test

David Dekker liet onlangs zien dat zijn ploeg Arkea-Samsic nog een leuke verrassing in petto had voor z'n renners. Even twintig minuten voluit gaan in een FTP-test.

In het filmpje zie je David Dekker helemaal kapotgaan. Bij Atlanta Rouleur rekenden ze ook nog even uit wat de FTP van Dekker was bij deze test: ze kwamen bij benadering tot ongeveer 400 watt.

Al duizelingwekkend hoog als je zelf weleens een FTP-test* hebt gedaan, maar de sprinter kan in z'n beste vorm waarschijnlijk nog wel wat meer watts produceren.

*Dit is een zogenaamde ramp-test zo te zien, waarbij het aantal watts gedurende de tijd steeds verder wordt opgevoerd tot je niet meer kunt - bij Dekker is dat 525 watt in deze test.

David Dekker maakte vorig jaar de overstap van Jumbo-Visma naar Arkea-Samsic. Hij rijdt ook volgend jaar nog voor de Franse ploeg, die dan door het leven zal gaan als Arkea-B&B Hotels.

De 25-jarige Nederlander begon 2023 nog uitstekend met een tweede plek in de eerste etappe van de Ronde van Oman en wist ook in de Giro nog een keer tweede te worden in een rit, maar kreeg ook te kampen met veel fysieke ongemakken.

Pelotonpraat
  • Beeld: David Dekker Instagram / Twitter Atlanta Rouleur