🎥 Compilatie: gefrustreerde veldrijders met een kort lontje

Het veldrijden lokt elke winter heel wat kijklustigen en soms komt het dan eens tot een incidentje tussen renners en fans.

In Nederland, en zeker in België, is veldrijden in de winter één van de populairste sporten. De een volgt het hele gebeuren vanuit zijn/haar luie zetel. Anderen trotseren dan weer de kou en de regen om zelf een glimp van hun favoriete renners op te vangen.

Het aantal supporters langs het parkoers kan hoog oplopen, zeker als de toppers aan de start verschijnen. Zo zagen ongeveer 40.000 mensen hoe Mathieu van der Poel op het WK in Hoogerheide zijn vijfde wereldtitel in het veld veroverde.

Helaas zorgen die hoge supportersaantallen ook soms voor problemen. Zeker in de drukke kerstperiode. Over de hele omloop rijden crossers immers rakeling langs het publiek op de eerste rij, het bier vloeit rijkelijk en sommigen vinden het nodig om de rivalen van hun favoriete renners uit te schelden of zelfs met bier en urine te gooien.

Zaterdagmiddag in Hulst bewees Mathieu van der Poel dat ook hij zijn zelfbeheersing kan verliezen. En we willen hem zeker niet met de vinger wijzen, want de wereldkampioen werd elke ronde getrakteerd op boegeroep, obscene gebaren en zelfs bekers urine en bier. De beelden van het spuwincident kan u hier bekijken.

Pelotonpraat
  • Foto: VTM