Jumbo-Visma over Plan 2030: 'Misschien ontstaat er iets moois waardoor we het wielrennen overstijgen'

Jumbo-Visma is de dominante ploeg van het moment. En Merijn Zeeman en Mathieu Heijboer zijn van plan dat voorlopig te blijven.

Vuelta Espana 2023 - Stage-21

In Procycling gaat het over de doelen voor de komende jaren. Afgelopen jaar is haast niet te overtreffen, want de Nederlandse ploeg won alle drie de grote rondes. Toch hebben sportief directeur Merijn Zeeman en Head of Performance Mathieu Heijboer een heldere droom voor ogen: een ploeg voor de eeuwigheid worden.

"Misschien ontstaat er in de komende jaren iets moois waardoor we het wielrennen overstijgen en de geschiedenis ingaan als een bijzonder team", aldus Heijboer. "Zoals dat ook bij de All Blacks en de Chicago Bulls is gebeurd. Dat is wat mij het meest inspireert; dat we hopelijk ooit bekend komen te staan als een team dat wedstrijden heel onconventioneel heeft benaderd en de koers op een zeer attractieve manier kleur heeft gegeven."

Zeeman over de voorbeelden die Heijboer geeft: "De twee teams die Mathieu noemt hebben zich niet alleen met hun prestaties onderscheiden. Met een heel sterke cultuur hebben ze hun sport veranderd. Dat willen we ook met ons team proberen te bereiken. Hoelang we dat moeten doen om daarover te kunnen spreken? Tot 2030 hebben we met elkaar afgesproken. Dat we kunnen zeggen dat we een heel decennium dominant succesvol en onderscheidend zijn geweest."

Geen categorie
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023