Ploegleider Michel Cornelisse over Puck Pieterse: 'Even hondsbrutaal Vollering en Kopecky eraf proberen te rijden… Heerlijk aanvallend!'

Puck Pieterse is dit weekend weer te zien in het veld. Haar ploegleider op de weg is ook dolenthousiast over haar attractieve manier van rijden.

Profronde van Etten-Leur 2023

Puck Pieterse maakt dit weekend haar echte rentree in de cross (ze reed die van Waterloo ook, omdat ze vanwege MTB toch al in Noord-Amerika was). In Troyes rijdt ze haar eerste Europese cross van het seizoen. Wij spraken in het meest recente magazine over haar met Michel Cornelisse, haar ploegleider bij Fenix-Deceuninck.

Meeste plezier

Of ja, is de Amsterdammer wel haar ploegleider, want hij zwaait de scepter bij de wegploeg en Pieterse reed slechts twee wedstrijden het afgelopen seizoen. Daarin maakte ze wel indruk, want in haar eerste WorldTour-wedstrijd werd ze tussen alle wereldtoppers meteen vijfde in Strade Bianche.

Bij Cornelisse smaakt dat uiteraard naar meer, al laat hij het ook helemaal aan haarzelf over. "Natuurlijk zou ik graag vaker met haar werken. Maar ze moet vooral doen waaruit ze het meeste plezier haalt. Ze is wereldtop op de mountainbike en gaat naar de Olympische Spelen volgend jaar.

Branie

Op de grindwegen in Italië stond ze er meteen. Cornelisse denkt dat dat haar wel enthousiaster hefet gemaakt voor de weg. "In Strade Bianche heeft ze gezien dat ze ook in zulke koersen tot de wereldtop behoort. Alleen heeft het geen zin om haar naar de weg te pushen, maar ik weet zeker dat ze Strade Bianche héél leuk vond."

Hij genoot van de branie van Pieterse, die Cornelisse zelf ook niet vreemd is. "Ik was onwijs onder de indruk van haar. Even hondsbrutaal Vollering en Kopecky eraf proberen te rijden… Heerlijk aanvallend! Dat is waar deze ploeg voor staat. Bij de mannen, maar zeker ook bij de vrouwen."

Pieterse zei eerder al dat ze zich in 2024 volledig gaat focussen op de mountainbike, maar daarna ook zeker de weg op wil. Ze wil graag kijken hoe ver ze kan komen in koersen als Strade Bianche, maar ook de Ronde van Vlaanderen.

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023