🎥 Average Rob en broer krijgen MTB-les van Mathieu van der Poel

Alleskunner Mathieu van der Poel heeft YouTuber Average Rob geleerd hoe je op een mountainbike rijdt.

Mathieu van der Poel is van alle markten thuis. Hij is de regerende wereldkampioen op weg én in het veld. Ook in het mountainbiken hoort hij tot de absolute wereldtop en veroverde hij al eens brons op een WK.

Average Rob

In die laatste discipline zien we hem niet vaak bezig, maar de alleskunner had wel tijd om Average Rob en zijn broer te begeleiden tijdens zijn eerste ervaring op de mountainbike.

In de video leert Van der Poel hen allerlei vaardigheden waarover een mountainbiker moet beschikken. Daarvoor trokken ze naar een bikepark in het Belgische Beringen. Beginnen deden ze met de basic skills.

Vervolgens leerde Van der Poel hen over een rock garden rijden. "Niet panikeren, niet in het zadel zitten en niet alle gewicht op je voorwiel zetten", klinkt de uitleg.

Lekke band

Dan leert Van der Poel (met een lekke band) de twee broers een technische afdaling en klim tot een goed einde brengen. Afsluiten deden ze met een wedstrijdje waar alle elementen inzaten. De video kan u hieronder bekijken. (Klik op de video als er geen beeld beschikbaar is)

Average Rob is een bekende Belgische YouTuber met op dit moment 400.000 abonnees. Twee jaar geleden kregen hij en zijn broer ook al crossles van Mathieu van der Poel. Average Rob zijn echte naam is Robert Van Impe. Samen met zijn broer maakt hij videos waarin ze zich aan extreme sporten wagen.

MTB
  • Foto: YouTube/Average Rob