🎥 Peter Sagan gaat in Italië over de kop met zijn mountainbike

Peter Sagan droomt van de Olympische Spelen, maar de weg naar Parijs 2024 is er ééntje met vallen en opstaan.

Dit seizoen hebben we helaas afscheid moeten nemen van wielericoon Peter Sagan. De drievoudige wereldkampioen zette op 33-jarige leeftijd een punt achter zijn rijkgevulde carrière, maar helemaal stoppen met fietsen is hij voorlopig niet van plan. Sagan wil volgend jaar tijdens de Olympische Spelen terug schitteren op de mountainbike.

De Slowaak was als junior erg succesvol in het mountainbiken, maar koos daarna voor een carrière op de weg. Na 15 jaar is hij het mountainbiken een beetje verleerd en dus is hij nu al hard aan het werken om zijn technische skills wat bij te schaven.

Italiaanse bergen

Op dit moment vertoeft Sagan in Finale Ligure, een gemeente aan de Italiaanse Riviera tussen Nice en Genua. Tijdens een ritje in de bergen ging het mis in een gevaarlijke afdaling op rotsachtig terrein. Sagan reed met zijn voorwiel in een putje, vloog over zijn stuur en ging keihard tegen de grond.

Achter hem reed zijn trainingsmakker met een GoPro op de helm bevestigd en dus werd alles mooi op beeld vastgelegd. "Heb je het op beeld?", was de eerste reactie van Sagan, waarna hij aangaf geen ernstige verwondingen opgelopen te hebben. "Ik ben oké." De beelden kan u hieronder bekijken.

Sagan was in zijn jeugd vooral met mountainbiken bezig en werd bij de junioren zelfs Europees én wereldkampioen. Toen was hij ervan overtuigd dat zijn toekomst in het mountainbike lag. "Ik wilde altijd mountainbiker worden", vertelde hij onlangs in de podcast The Move. "Dat was mijn passie. Ik vond rijden op de weg maar saai."

MTB
  • Foto: X/BikeBlz