Dylan van Baarle en Pauline Ferrand-Prévot winnen samen MTB-wedstrijd op Curaçao (met half uur voorsprong)

Van Baarle en Ferrand-Prévot volgens als winnaars eveneens een bijzonder duo op in Curaçao. Die wedstrijd krijgt zo wel een heel mooie erelijst!

Allereerst: voor de mensen die (nog steeds) denken: huh? Dylan van Baarle en Pauline Ferrand-Prévot, wat moeten die nu samen? Welnu, ze zijn al geruime tijd een liefdeskoppel. Van Baarle woont in Monaco en daar vonden ze ze elkaar.

Geen IKEA

Waar andere koppels samen naar de IKEA gaan, kunnen Van Baarle en Ferrand-Prévot samen een stukje gaan fietsen. En dat gaat er dan anders aan toe dan het gemiddelde koppel dat je op de elektrische fiets op de Nederlandse fietspaden ziet rijden. Ze gaan een stukje harder.

En gezien de voorliefde voor onverharde wegen van de Française pakken ze, zeker nu Van Baarle in z'n offseason zit er ook nog weleens de mountainbike bij.

Niet thuis in Monaco, maar op Curaçao. Ze deden daar mee aan de Kärcher Duo Extreme, een wedstrijd over de mooiste trails van het eiland in de Nederlandse Antillen van 75 kilometer.

Meer dan half uur voorsprong voor Team PFP-DVB

Het zal je allicht niet verbazen wanneer je twee van die grote motoren bij elkaar zet, maar: ze wonnen. Met meer dan een half uur voorsprong op de concurrentie - ze deden 3 uur en 44 minuten over de 75 kilometer.

Voor de gelegenheid hadden ze hun team 'PFP-DVB' genoemd en Bike Studio (Diana Muñoz - Manuel Seintje) eindigden op 31 minuten en 43 seconden als tweede. Verder bleven alleen het Dreamteam (Rodney de Cuba - Loren Muffat-Meridol) en de Brownies (Dennis Bruin - Frederieke Rutten) binnen het uur van het echte Dream Team Ferrand-Prévot en Van Baarle.

Tekst gaat door onder de foto 

Fabio Jakobsen

Ook vorig jaar prijkte er al een mooi duo op het hoogste schavot van het podium bij de Kärcher Duo Extreme, want toen vierden Fabio en Delore Jakobsen hun huwelijksreis op Curaçao. De eerste huwelijkstest was de Duo Extreme en ze slaagden glansrijk met de winst.

Dit jaar zijn ze ook weer op Curaçao, maar Delore bleef lekker op haar strandstoel. Fabio deed bij de duo mannen mee met oud-prof Marc de Maar. Ze werden tweede, maar moesten hun meerdere niet in zomaar een ander duo erkennen: Niki Terpstra won met zijn kompaan Barry Bakker.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Curacao Cycling Events