HomePelotonpraatDylan van Baarle en Pauline Ferrand-Prévot winnen samen MTB-wedstrijd op Curaçao (met...

Dylan van Baarle en Pauline Ferrand-Prévot winnen samen MTB-wedstrijd op Curaçao (met half uur voorsprong)

Van Baarle en Ferrand-Prévot volgens als winnaars eveneens een bijzonder duo op in Curaçao. Die wedstrijd krijgt zo wel een heel mooie erelijst!

Allereerst: voor de mensen die (nog steeds) denken: huh? Dylan van Baarle en Pauline Ferrand-Prévot, wat moeten die nu samen? Welnu, ze zijn al geruime tijd een liefdeskoppel. Van Baarle woont in Monaco en daar vonden ze ze elkaar.

Geen IKEA

Waar andere koppels samen naar de IKEA gaan, kunnen Van Baarle en Ferrand-Prévot samen een stukje gaan fietsen. En dat gaat er dan anders aan toe dan het gemiddelde koppel dat je op de elektrische fiets op de Nederlandse fietspaden ziet rijden. Ze gaan een stukje harder.

En gezien de voorliefde voor onverharde wegen van de Française pakken ze, zeker nu Van Baarle in z’n offseason zit er ook nog weleens de mountainbike bij.

Niet thuis in Monaco, maar op Curaçao. Ze deden daar mee aan de Kärcher Duo Extreme, een wedstrijd over de mooiste trails van het eiland in de Nederlandse Antillen van 75 kilometer.

Meer dan half uur voorsprong voor Team PFP-DVB

Het zal je allicht niet verbazen wanneer je twee van die grote motoren bij elkaar zet, maar: ze wonnen. Met meer dan een half uur voorsprong op de concurrentie – ze deden 3 uur en 44 minuten over de 75 kilometer.

Voor de gelegenheid hadden ze hun team ‘PFP-DVB’ genoemd en Bike Studio (Diana Muñoz – Manuel Seintje) eindigden op 31 minuten en 43 seconden als tweede. Verder bleven alleen het Dreamteam (Rodney de Cuba – Loren Muffat-Meridol) en de Brownies (Dennis Bruin – Frederieke Rutten) binnen het uur van het echte Dream Team Ferrand-Prévot en Van Baarle.

Tekst gaat door onder de foto 

Fabio Jakobsen

Ook vorig jaar prijkte er al een mooi duo op het hoogste schavot van het podium bij de Kärcher Duo Extreme, want toen vierden Fabio en Delore Jakobsen hun huwelijksreis op Curaçao. De eerste huwelijkstest was de Duo Extreme en ze slaagden glansrijk met de winst.

Dit jaar zijn ze ook weer op Curaçao, maar Delore bleef lekker op haar strandstoel. Fabio deed bij de duo mannen mee met oud-prof Marc de Maar. Ze werden tweede, maar moesten hun meerdere niet in zomaar een ander duo erkennen: Niki Terpstra won met zijn kompaan Barry Bakker.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Merlier wint al lopend strandrace Bredene nadat quad hem bijna omver rijdt

Het was opnieuw gezellig aan de Belgische kust. Nadat twee weken geleden twee mannen...

Thibau Nys na 19e plek: ‘Het gaat niet meer, er moet iets drastisch veranderen’

Het gaat van kwaad naar erger met Thibau Nys. In het begin van het...

18-jarig broertje Egan Bernal gaat koersen in Europa: ‘Egan is als een vader voor mij’

Ronald Bernal is klaar om de volgende stap in zijn carrière te zetten. De...

Eli Iserbyt pakt in wereldbekermanche Flamanville zesde zege van het seizoen

De Zwitser Kevin Kuhn dook als eerste het veld in en reed in de...

Meer zoals dit

Kunst op de fiets! De top 10 van renners die volgens ons het mooist op hun fiets zitten

Wielrennen is natuurlijk geen jurysport; het gaat om zo hard mogelijk van A naar...

NOS zoekt nieuwe wielercommentator. Wie moet het worden? Dit zijn de suggesties

Onlangs verscheen er op de website werkenbijde.nl een droomvacature: fulltime wielercommentator bij de nationale...

Onze selectie van voetballende wielrenners: deze 11 hebben de basis gehaald

Er zijn toch aardig wat wielrenners met een voetbalverleden (of andere voetballink). Wij maakten een selectie en denken dat Wielerland best eens hoge ogen zou kunnen gooien op het EK met deze opstelling. Op conditioneel vlak is het veruit het sterkste team in ieder geval...