Voorjaarskern Jumbo-Visma bouwt al aan ploeg: 'Tim van Dijke wist quiz wonderwel te winnen, als trofee mocht hij hele dag op kop'

De voorjaarskern van Jumbo-Visma ging afgelopen week al op verkenning voor de Ronde van Vlaanderen.

Training session prior to the Paris-Roubaix 2023

In gesprek met Het Nieuwsblad vertelt ploegleider Maarten Wynants over de dag in Vlaanderen, waar onder anderen Wout van Aert, Christophe Laporte en nieuwkomer Matteo Jorgenson ook bij waren. "Dit is al het derde jaar dat we dit doen. Vrijdag is onze teamdag in de Service Course. Daar kijken we met personeel en renners terug op het voorbije jaar, verwelkomen we de nieuwkomers en nemen we in stijl afscheid van de vertrekkers."

Aangezien iedereen daarom in Nederland en/of België vertoeft, maakt de ploeg gebruik om het geheugen wat betreft het parkoers op te frissen. En dingen uit te proberen. "We hadden mensen van SRAM (schakelsysteem red.) mee. Met kleine details kunnen zij misschien nog iets meer bijdragen naar volgend jaar toe. Daarnaast is het ook een soort van teambuilding."

Quiz

"Aan de nieuwkomers leggen we in alle rust onze filosofie al eens uit, zodat zij weten hoe wij koersen in de klassiekers. Gisteren hebben Grischa en ik een quiz georganiseerd met vragen over elkaar, om de banden wat aan te halen. Tim van Dijke wist die wonderwel te winnen. Als trofee mocht hij de hele dag op kop rijden", aldus Wynants lachend.

De ex-prof zegt dat het waarschijnlijk geen verschil zal maken richting de Ronde van komend seizoen. "Wellicht niet, maar het zal ook nooit een nadeel zijn. Iedereen is uiterst ontspannen en we hadden dan ook nog eens het geluk om op de twee enige droge dagen van november te botsen."

Geen categorie
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2023