HomePelotonpraatDit is Anna Eikendal, de 'vrouw achter' Thibau Nys: 'Ik haalde ooit...

Dit is Anna Eikendal, de ‘vrouw achter’ Thibau Nys: ‘Ik haalde ooit brons op het NK 1500 meter’

De sterke vrouw achter rijzende ster Thibau Nys is Anna Eikendal, een 21-jarige ex-hardloopster uit Utrecht.

De aandachtige kijker heeft haar wellicht al eens gespot op televisie. Na afloop van een cross vliegt Thibau Nys vaak in de armen van een Nederlandse blondine. Haar naam is Anna Eikendal, ze is 21 jaar oud en komt uit Utrecht. Al drie jaar is ze de sterke vrouw achter de rijzende ster.

De twee leerden elkaar via sociale media kennen. “We zijn aan de praat geraakt en het klikte zo goed dat we snel hebben afgesproken”, zegt ze in een interview met Het Laatste Nieuws. “Sindsdien hebben we elkaar niet meer losgelaten.”

De liefde was zo groot, dat ze 2,5 jaar geleden zelfs haar familie in Nederland achterliet. “Thibau moet zes uur per dag trainen en dus is het voor hem niet haalbaar om te pendelen naar Nederland. Zijn ouders en hun partners hebben mij meteen met open armen ontvangen. Slapen doen we meestal bij zijn papa Sven, dineren bij zijn mama Isabelle.”

Thibau en Anna kijken al uit naar hun eigen stekje. “Binnen twee jaar gaan we samenwonen. Thibau heeft grond gekocht in Baal, het architectenplan is ingediend.”

Brons op NK

Anne Eikendal was ooit zelf topsporter. “Tot mijn negentiende deed ik aan hardlopen. Ik woonde twee jaar in sportcentrum Papendal in Arnhem, waar allerlei topsporters kunnen verblijven. Mijn beste prestatie is een derde plek op het Nederlands kampioenschap 1.500 meter.” (Lees verder onder de foto)

Vanwege een blindedarmontsteking, miste ze het NK. Het betekende helaas het einde van haar carrière. “Mentaal was dat een zware klap, want ik was vastberaden om te winnen. Na mijn herstel had ik moeite om mijn oude niveau te behalen. Het was ook zeer tijdrovend, met twee trainingen per dag. Bovendien kun je met atletiek moeilijk je boterham verdienen.”

Catwalk

Ondertussen maakt Eikendal carrière als fotomodel. “Mijn grote droom is volgend jaar in Milaan of Parijs catwalks te lopen. In de minder drukke periodes ben ik aan de slag als consultant bij Randstad. Dan ga ik op zoek naar de juiste persoon voor de juiste vacature.” (Lees verder onder de foto)

Anne Eikendal ziet veel gelijkenissen tussen haar modellencarrière en een rennerscarrière. “Thibau en ik moeten allebei leren omgaan met tegenslagen, op onze voeding letten en sporten. Rond ons 35ste zullen we ook beiden zal de carrière van ons beiden er ook opzitten. Dat komt eigenlijk goed uit: eerst werken en dan misschien een gezinnetje, wie weet?”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Lefevere: ‘Blijkbaar niet goed voor de sfeer als ik mijn mening geef, maar verstopt in mijn broekzakken bal ik geregeld mijn vuisten uit frustratie”

Daarbij zaten Lefevere, ploegleiders en trainers samen. Een eenduidig antwoord vonden ze niet, maar...

Column | De dag dat Leo van Vliet harder juichte dan Mathieu van der Poel zelf

Leo van Vliet kondigde aan dat hij vanaf 2026 niet langer als koersdirecteur van...

Dit zijn de 7 mooiste klimmetjes van Zuid-Limburg (+ een bonusklim)

Dit zijn volgens ons de 7 mooiste beklimmingen die er in Zuid-Limburg te vinden zijn. En nee, de Cauberg staat er niet tussen!

Eddy Merckx weer thuis na spoedoperatie aan darmtorsie

Het Laatste Nieuws meldt dat Eddy Merckx in de nacht van 26 maart met...

Meer zoals dit

Winactie! Boek over Mathieu van der Poel: De dag dat wielrennen weer leuk werd

Mathieu van der Poel is the man of the hour, zoals je dat in...

🎥 Instagram-goochelaar Fabio Jakobsen: Hans Klok valt erbij in het niet…

Fabio Jakobsen verruilde dit jaar Soudal Quick-Step voor de Nederlandse ploeg met de welluidende...

📸 Strava-art op ijs: Finse wielertoerist tekent perfecte beer op bevroren zee

Strava is niet alleen een app waarmee wielrenners kunnen opscheppen over hun prestaties op...