Van Baarle gelooft in klassementsambities Van Aert: 'Hij heeft een heel grote motor'

Het ziet er naar uit dat Wout van Aert volgend seizoen voor het eerst in zijn carrière de Giro d'Italia zal betwisten.

Tour de France 2023 - stage 10

Na jarenlang geknecht te hebben in de Tour, mag Wout van Aert volgend jaar eindelijk eens een grote ronde voor eigen rekening rijden. Zijn deelname werd nog niet officieel bevestigd, maar volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport, dat het gerucht lanceerde, mikt Van Aert zelfs op een top-vijf in het algemene klassement.

"Van Aert is zonder twijfel een superster en een grote renner, dus het zou me niet verbazen als hij naar de Giro gaat”, zegt Dylan van Baarle daarover in gesprek met GCN. “Zelf weet ik er niet veel over. Ik heb het allemaal via de media moeten vernemen."

"Het zou interessant zijn om hem naar het klassement te zien gaan, maar ik weet niet of dat gaat gebeuren. Het zou cool zijn. Het is geen onmogelijke opgave, want hij heeft al geweldige dingen laten zien in de Ronde van Frankrijk."

Van Aert zal wel wat gewicht moeten verliezen en meer op hoogte moeten gaan trainen als hij op het algemene klassement mikt. "Het is anders om een ​​klassementsrenner te zijn en hij zal wellicht andere zaken moeten schrappen. Ik weet niet of dat een mogelijkheid voor hem is, maar hij heeft zeker een heel grote motor. Het wordt afwachten."

Klassieke voorjaar

Dat Van Aert de Giro rijdt, is misschien wel goed nieuws voor Van Baarle. Van Aert zal immers heel wat (semi) klassiekers moeten schrappen (volgens Het Laatste Nieuws rijdt Van Aert geen Milaan-San Remo, E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem) en dat betekent dat Van Baarle in die koersen wellicht enige kopman zal zijn.

"Dit seizoen was ik ziek tijdens de Ronde en crashte ik in Roubaix. Ik wil volgend jaar finales rijden in de klassiekers. Ik wil de strijd aangaan met Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel. Ook de Tour en de Olympische Spelen zijn hoofddoelen", aldus Dylan van Baarle.

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023